De typische Dock van Mac OS X maakt zoveel indruk dat er al snel enkele imitators voor Windows zijn verschenen. Wellicht is ObjectDock de bekendste, maar er is ook RocketDock, dat je pc heel wat minder belast.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


De typische Dock van Mac OS X maakt zoveel indruk dat er al snel enkele imitators voor Windows zijn verschenen. Wellicht is ObjectDock de bekendste, maar er is ook RocketDock van Punk Software. RocketDock biedt nagenoeg dezelfde functionaliteit, maar belast je pc heel wat minder. Je kan het dus ook gebruiken op een oudere computer.

Liefhebbers van OS X kennen het principe: de Dock fungeert op een Mac als een soort equivalent van het Start-menu onder Windows, door snelkoppelingen naar de meest gebruikte programma’s te verzamelen. Trouw aan de Apple-principes gebeurt dat op een visueel aantrekkelijke wijze.

[download_file]

RocketDock brengt het Dock-concept op dezelfde fraaie manier naar je Windows-bureaublad. Standaard verschijnt het programma bovenaan het scherm (tegen onderaan bij OS X), maar je kan de positie makkelijk zelf aanpassen. Een plaatsing onder het scherm botst wel al gauw met allerlei programma’s. Het veranderen van de afmetingen en de vergrotingsfactor verloopt eveneens probleemloos.

Het toevoegen van een pictogram is mogelijk door een programma op de Dock te slepen of via de optie ‘Item toevoegen’. Je kan ook het pictogram dat gekoppeld is aan een bepaald programma vervangen door een exemplaar dat je zelf kiest. Dat is in sommige gevallen interessant, omdat niet alle pictogrammen zich lenen voor extreme vergrotingen.

RocketDock kan gebruikt worden op pc’s met meerdere schermen en is compatibel met skins van ObjectDock, MobyDock en Y’z Dock. De interface kan ook in het Nederlands.

De nieuwe versie omvat enkele nieuwe visuele opties speciaal ontworpen voor Windows Vista. Je kan je instellingen ook bewaren in een INI-bestand dat je nadien opnieuw kan importeren. Daarnaast is een aantal indicators toegevoegd en een hele lijst met bugs opgelost. Een akelig blue screen of death-probleem is de wereld uit geholpen.

Windows 2000/XP/Vista

External links

RocketDock 1.3.3