Brandprogramma’s zijn soms duur, soms ingewikkeld en soms beide. Het openbronprogramma InfraRecorder mikt op eenvoud en slaagt daar wonderwel in. Geen handleidingen lezen om snel een schijfje te branden.

Het uiterst sobere programmavenster van InfraRecorder beperkt zich tot de basisfuncties die je nodig hebt om images, audio-cd’s of dvd’s te branden. Geen hulpprogramma’s voor het printen van cd-boekjes, geen ellenlange processen waarin je allerlei opties moet aan- of uitvinken. En al helemaal geen irritante pop-ups.

[download_file]

Je opent simpelweg de map met bestanden die je wil branden, sleept ze naar een ander deelvenster en klikt op BRANDEN. En dat is alles. InfraRecorder zit wel nog in de bètafase en dus zijn schoonheidsfoutjes nog niet helemaal uitgesloten. Het is echter een verademing om een programma te zien dat met zo’n rechte lijn op zijn doel af gaat en nog gratis is ook.

Soms wil het oog ook wat, maar niet in dit geval. InfraRecorder is uiterst licht en draait op alle versies van Windows. Het is ook helemaal in het Nederlands beschikbaar. Een groot voordeel voor mensen die niet volledig thuis zijn in het jargon dat gebruikelijk is bij back-up en images. InfraRecorder is nu al een topper, die bij de officiële lancering veel waardering zal krijgen.

Windows (alle versies)

External links

InfraRecorder