Een bureaublad dat vol snelkoppelingen staat, is niet echt overzichtelijk. Gelukkig kan je daar snel een mouw aan passen.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Soms staat je bureaublad vol met snelkoppelingen, en dan is het overzichtelijk om een map te maken met die snelkoppelingen in. Maar dan heb je ze wel niet snel bij de hand.

Als je ordelijk en in een knip bij die snelkoppelingen wil kunnen, kan je een werkbalk op je bureaublad plaatsen. Maak een map waarin je al je snelkoppelingen naar games of programma’s zet, en noem deze map bijvoorbeeld GAMES.

Zorg er vervolgens voor dat je taakbalk (de balk onderaan) ontgrendeld is. Hiervoor klik je met de rechtermuisknop op de taakbalk en daarna op TAAKBALK VERGRENDELEN, zodat het vinkje weg is. Klik nog eens met de rechtermuisknop op de taakbalk en daarna op WERKBALKEN, NIEUWE WERKBALK.

Blader in het venster dat verschijnt naar je map met snelkoppelingen (in ons geval GAMES) en klik op OK. Er verschijnt een nieuwe werkbalk in je taakbalk. Om die op je bureaublad te krijgen, minimaliseer je alle vensters en sleep je deze werkbalk naar de gewenste plaats.

Nu kan je hem ook tegen de rand van je bureaublad zetten en eventueel nog verschillende zaken aanpassen (zoals TEKST WEERGEVEN, TITEL WEERGEVEN en BEELD) door er met de rechtermuisknop op te klikken.