Iemand online spreken hoeft allang niet meer via een chatprogramma. Multiprogramma Digsby brengt voor het gemak chat, netwerksites en e-mail onder in een gezamenlijke interface.

Digsby, dat kortgeleden zijn deuren opende voor het publiek, wil de internetgebruiker die altijd online is bedienen. Het biedt integratie voor chatclients (Live Messenger, Google Talk), profielsites (MySpace, Facebook), e-mail (Yahoo Mail, Gmail) en een webapplicatie (Twitter) in één venster.

[download_file]

Digsby wil een overvloed aan vensters voorkomen door aangemelde e-mailaccounts weg te werken in je systeemvak en biedt je contacten aan in een venster dat veel weg heeft van het ouderwetse MSN Messenger. Je kan het uiterlijk van het programma aanpassen dankzij de meegeleverde skins en een geschiedenis van je gesprekken bijhouden.

 

 

De skins voor de interface zijn een leuke extra, maar het ruime geheugenverbruik en de rommelige interface doen veel af aan het gebruiksplezier van Digsby. Wel is het uitermate plezierig om tegelijkertijd in te loggen bij verschillende accounts van hetzelfde type. Vooral Gmail-gebruikers zullen blij zijn dat ze meerdere profielen open kunnen houden.

Bij een test komen we herhaaldelijk verbindingsproblemen tegen met contacten en Digsby doet er lang over om verbinding te maken met alle diensten. Uiteraard is dit een bètaversie, dus we maken ons geen zorgen over de eerste officiële editie. Versies voor Linux en Mac zijn er (nog) niet, maar de makers van deze gratis alles-chatter hebben beloofd dat die er snel aankomen.

Windows XP

External links

Digsby