Ik heb mijn harde schijf verdeeld in verschillende partities: een C-, een D- en een E-drive. Windows XP maakt per gebruiker automatisch de map Mijn Documenten op de C-schijf aan. Dat is wel handig, maar ik heb graag al mijn data op de D-schijf staan. Kan ik de locatie van die map aanpassen?

Davy Alenteyns

Ongetwijfeld zijn er veel mensen die zich deze vraag al gesteld hebben. Je C-schijf staat overvol en je moet telkens opnieuw alle bestanden onder Mijn Documenten handmatig verplaatsen.

Gelukkig kan je wel degelijk de standaardlocatie van die map aanpassen. Klik op START en rechtsklik op MIJN DOCUMENTEN. Kies voor EIGENSCHAPPEN om het dialoogvenster EIGENSCHAPPEN VOOR MIJN DOCUMENTEN te openen. Selecteer het tabblad DOEL. In het veldje DOEL: kan je zelf de locatie van de map Mijn Documenten opgeven. Tik bijvoorbeeld D:MIJN DOCUMENTEN en druk op OK.

Als die map nog niet bestaat, zal Windows je vragen of het die map mag aanmaken. Klik op JA. Windows vraagt dan of je zeker bent dat je al je documenten naar die nieuwe locatie wil verplaatsen. Klik opnieuw op JA. Je kan de doelmap ook aanduiden in plaats van in te tikken. Klik op VERPLAATSEN en selecteer de map waarheen je alle bestanden wil verplaatsen.

Om een nieuwe map te creëren, klik je op NIEUWE MAP MAKEN. Bevestig je keuze met OK en druk op TOEPASSEN om het verplaatsen aan te vangen.