Op een gemiddelde werkdag vragen tientallen verschillende dingen om je aandacht. Gele memobriefjes raken kwijt, behalve als je ze met Stickies aan de binnenkant van je scherm plakt. 

Deze systeemvakapplicatie is ideaal voor iedereen die losse ideeën en geheugensteuntjes pal voor de neus wil hebben. Met een sneltoetscombinatie roep je een klein tekstvenster op waarin je tekst invoert en dat in je gezichtsveld blijft tot je een taak hebt afgerond.

[download_file]

Stickies gaat verder dan een chaotische verzameling digitale memo’s. Tekst, kleur en doorzichtigheid van de briefjes zijn naar wens in te stellen. Als een herinnering belangrijk is, kan je ze zo instellen dat ze bovenop alle vensters blijft plakken.

De slimme briefjes die Stickies produceert, zijn zo in te stellen dat je je niet gaat ergeren aan voortdurend verslepen van werkvensters. Hecht een ‘sticky’ vast aan een applicatie of systeemmap en de memo verschijnt alleen wanneer je deze opent. Stel een alarm in voor een belangrijke vergadering of laat het briefje een aantal dagen slapen voor het op je scherm verschijnt.

Als je gecharmeerd bent door dit systeem, gebruik dan de netwerkopties om briefjes tussen computers te synchroniseren of ze naar vrienden met Stickies te sturen. Je kan ze zelfs het predikaat ‘Geheim’ meegeven, zodat niet iedereen die toevallig langsloopt ze zomaar kan lezen.

Stickies is niet voor iedereen weggelegd, maar je moet maar weinig leren om er mee aan de slag te kunnen. Als je niet bereid bent om een ingewikkeld organisatieprogramma onder de knie te krijgen, kies dan voor deze digitale geheugensteuntjes.

Windows 98/2000/2003/XP

External links

Stickies 6.5a