WinPatrol zorgt ervoor dat je pc niet vervuild raakt door spyware en andere nare programma’s. Zodra dergelijke malware zich aanbiedt, verschijnt een waarschuwing op het scherm en kan je stappen ondernemen om het ergste te vermijden. WinPatrol is gratis en bijt keyloggers vanaf nu meteen de vingers af.

WinPatrol is zeer effectief als preventieve maatregel. Het programma biedt verschillende mogelijkheden, maar de hoofdfunctionaliteit is het detecteren van programma’s die zich ongezien op een pc willen installeren. Als je een manier zoekt om reeds aanwezige spyware te verwijderen, dan kan je beter Ad-Aware of SpyBot Search & Destroyer draaien (de links vind je onderaan). Zoek je optimale bescherming, dan combineer je best WinPatrol met een van deze twee programma’s.

[download_file]

De interface van WinPatrol bestaat uit het icoontje van Scotty the Windows Watch Dog in het systeemvak. Er is ook een uitgebreid informatiepanel dat je kan oproepen. Je kan hier bijvoorbeeld ontdekken welke programma’s met Windows opstarten, met welke bijkomende toolbars Internet Explorer is uitgerust, welke services momenteel draaien en nog veel meer. Handig is dat je een volledig rapport over alle services kan genereren.

Scotty de waakhond staat niet alleen op de uitkijk voor geniepige installatieprogramma’s. WinPatrol houdt ook bepaalde systeembestanden in de gaten en signaleert veranderingen aan de start- en zoekpagina van Internet Explorer.

Clickx biedt je de oorspronkelijke, Engelstalige uitvoering van WinPatrol. In de nieuwste versie kan je logbestanden voor HijackPatrol maken of die informatie in een spreadsheet zetten. Volgens de makers zijn keyloggers aan een opmars bezig en daarom is extra detectie voor deze programma’s ingebouwd. Deze geniepige malware observeert je toetsaanslagen en stuurt de resultaten door als je een wachtwoord invoert. WinPatrol moet tegenwoordig ook optreden tegen zijn eigen gebruikers. Omdat een groot aantal van hen illegale Plus-codes gebruiken, is de controle aangescherpt. Als je als legitiem WinPatrol Plus-gebruiker problemen hebt, raden zij je aan om contact op te nemen.

Windows 95/98/ME/NT/2000/XP
 

External links

Winpatrol 14.0.2007.0