De adresbalk, de werkbalk, de taakbalk, haal jij ze ook allemaal door elkaar? Onbekend is vaak ook onbemind, en daarom moet je misschien eens kennismaken met de adresbalk. Als je Internet Explorer gebruikt om te surfen, ken je de adresbalk in principe al vrij goed. Het is de balk bovenaan waarin je het adres of de url van een website tikt.

Die adresbalk kan je ook oproepen en gebruiken buiten Internet Explorer. Klik met de rechtermuisknop op een leeg plekje in je taakbalk (dat is de blauwe balk onderaan waarin de knoppen met actieve programma’s verschijnen). Kies in het snelmenuutje vervolgens de optie WERKBALKEN, en kies dan voor ADRES. Rechts zie je nu het woordje ADRES staan in het lichtblauw. Dubbelklik daarop en er verschijnt een lange witte balk. Je kan die balk verkleinen door met de muis aan de hoeken te slepen.

Tik je nu in de balk het woordje CALC in, dan beland je bij de Calculator, WORD brengt je bij MS Word, enzovoort. Je kan in principe alles intikken wat je ook via de optie UITVOEREN zou intikken. Daarnaast kan je natuurlijk ook nog altijd rechtstreeks een website-adres intikken.