De nieuwe versies van Creatives ZEN Stone mp3-spelertjes hebben een luidspreker aan boord, waardoor oortelefoontjes overbodig worden.

Creative stelt deze week twee nieuwe muziekspelers voor uit z’n ZEN Stone-family. Het opvallendste aan de twee nieuwkomers is de ingebouwde luidspreker, waardoor ze door hun geestelijke vaders meteen het etiket ‘micro boombox’ krijgen opgeplakt. Je kan uiteraard wel nog steeds een hoofdtelefoon aansluiten.

De nieuwe ZEN Stone is verkrijgbaar in modellen van 1 en 2 GB, terwijl grote broer ZEN Stone Plus 2 of 4 GB aan muziek kan opslaan. De Plus is bovendien voorzien van een schermpje en een ingebouwde FM-radio. Het scherm kan gebruik worden als klok of stopwatch en je kan er enkele equalizerinstellingen op aanpassen.

Beide spelers ondersteunen wma- en mp3-bestanden, maar ook Audible-luisterboeken spelen ze moeiteloos af. Wil je onbeschermde aac-nummers kunnen beluisteren, zoals die uit de iTunes Plus Store, dan heb je sowieso een ZEN Stone Plus nodig.

Je voedert de nieuwe Stones muziek door de bestanden simpelweg te verslepen. De interne batterij zou garant staan voor een 20-tal uur luisterplezier.

De fraai vormgegeven boomboxjes zijn verkrijgbaar in mat zwart, donkerblauw, roze en wat Creative ‘champagnekleur’ noemt. Voor een prijs vanaf 39,99 euro (ZEN Stone 1 GB) en 59,99 euro (ZEN Stone Plus 2 GB) krijg je ook een doorschijnende, siliconen beschermhoes met clip. Een sportieve armband en een sleutelhanger met minihouder zijn apart verkrijgbaar.

De nieuwe ZEN Stone en ZEN Stone Plus worden deze week voorgesteld op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas en zijn vanaf februari bij ons verkrijgbaar.

External links

Creative