De snelheden van de meeste Telenet-abonnementen worden vanaf 14 december verdubbeld. Dat meldt de Mechelse kabelprovider in een officieel persbericht. Het bedrijf voelde zich genoodzaakt om het nieuws vroeger te melden dan gepland, want een vals bericht in de media gooide roet in het eten.

Concreet gaan de uploadsnelheden van ExpressNet en Turbonet naar 512 Kbps en 1 Mbps. Bij de goedkopere abonnementen wordt de downloadsnelheid van BasicNet verdubbeld naar 1 megabit. De grootste verschuiving zit bij Comfortnet, waarmee u vanaf donderdagnacht aan vier megabit kunt downloaden en tegen 256 Kbps gegevens kunt verzenden.

De reden voor de aanpassing is dat surfers vandaag meer gebruikmaken van videostreaming, muziekdiensten en andere toepassingen die een hogere snelheid vereisen. “Wij hebben geluisterd naar onze klanten en gehoord dat zowel onze instap-internetproducten als onze top-internetproducten nog sneller moesten zijn.” Dat verklaart Jo van Gorp, vicepresident marketing bij Telenet.

Normaal werd de grote aankondiging pas donderdagnacht bekendgemaakt aan het grote publiek. Een vals persbericht waarin stond dat Telenet de datalimieten ging afschaffen, werd door een aantal kranten opgenomen. Hierdoor voelde het bedrijf zich verplicht om de juiste feiten vroeger dan gepland bekend te maken. “Dit was zeker geen deel van de mediacampagne”, benadrukt woordvoerder Stefan Coenjaerts. Wie achter de grap zit is niet bekend, maar volgens de provider werd de bewuste e-mail niet door iemand binnen het bedrijf verstuurd.

External links

Telenet