Flickr-fanaten kunnen sinds woensdag hun foto’s bewerken zonder de browser te hoeven verlaten. De online fotodienst heeft een deal gesloten met Picnik, een webapplicatie die rode ogen verwijdert en zwart-witeffecten toevoegt.

Yahoos fotodienst had al in oktober zijn oog laten vallen op de ‘verrijkte internetapplicatie’ (RIA) Picnik, waarmee gebruikers hun foto’s gratis bijsnijden, croppen en tekst kunnen toevoegen. Nu de contracten zijn ondertekend, kunnen Flickr-liefhebbers een optie in de werkbalk selecteren waarmee ze vanuit hun account afbeeldingen kunnen verwerken.

De fotografen moeten Picnik eerst toestemming geven om toegang te krijgen in hun portfolio. Daarna wordt de foto naar de Picnik-website getransporteerd, waarna het bewerkte resultaat in de Flickr-account verschijnt.

Het is de tweede keer in een paar weken tijd dat Flickr zijn leden hun foto’s op een nieuwe manier laat gebruiken. Eerder konden eigenaren met Places hun foto’s op een wereldkaart prikken, zodat anderen kunnen zien waar ze genomen zijn. Meer dan twee miljard foto’s zijn inmiddels bij het Amerikaanse fotolab te vinden.

External links

Flickr