Kopi [download_file] ëren in Windows vereist werkgeheugen en veel geduld. De tijdsindicator is bijzonder onnauwkeurig, waardoor er geen peil valt te trekken op de duur. TeraCopy biedt je niet alleen optimale kopieersnelheid, maar ook optimale informatie.

Na de installatie vervangt TeraCopy het standaardvenster dat Windows gebruikt voor kopieerwerkzaamheden. In plaats van de tijdsmeter die verspringt van drie uur naar drie minuten in een paar seconden, krijg je een informatief venster dat kopieersnelheid, resterende tijd en individuele bestandsgrootte van submappen aangeeft. Je krijgt daarnaast de keuze of je wilt klonen of verplaatsen, een actie waar je anders meerdere stappen voor moet uitvoeren.

Tijdens het kopiëren ben je tijdelijk veel werkgeheugen kwijt. Maar als je TeraCopy gebruikt voor het overzetten van grote bestanden, hoeft dit je werkzaamheden niet te vertragen. Dit programma heeft een handige pauzeknop, waardoor je op het juiste moment geheugen kan vrijmaken om vervolgens met één klik weer verder te gaan.

Als er een rotte appel in de mand zit, zal TeraCopy meerdere keren proberen om het kapotte bestand over te zetten. Lukt dit niet, dan slaat het programma de boosdoener over en gaat het verder met kopiëren in plaats van de hele operatie af te blazen. Als je vooraf al weet dat er rottigheid gaat onstaan, gebruik dan de testfunctie die standaard is ingebouwd bij TeraCopy.

De 2.0-bètaversie brengt een hele vrachtlading nieuwe functies met zich mee. TeraCopy handelt het kopiëren van kleine bestanden sneller af en je kan in het contextmenu mappen uitkiezen waar je bestanden naartoe wilt verplaatsen of klonen. Als je iets anders aan het doen bent en meteen verder wil werken bij een grote kopieeractie, speelt TeraCopy een geluid af om je op de hoogte te brengen. Pas op: dit is een bètaversie, dus schoonheidsfoutjes kunnen voorkomen.

Windows XP/Vista

External links

TeraCopy 2.0 bèta