Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Met een Medion-pc voor 899 euro doet Aldi zijn reputatie weer alle eer aan. Vanaf 28 november verkoopt de winkelketen de Medion MD 8828 die zowel HD DVD als Blu-ray kan afspelen. Hoewel het systeem niet meteen geschikt is voor doorgewinterde gamers, kan het wel doorgaan als volwaardig mediacenter.

De mogelijkheid om beide hoge definitiestandaarden af te spelen springt uiteraard in het oog, maar er is veel meer te vertellen over Aldi’s nieuwste. Binnenin de computerkast vinden we een Intel Core 2 Duo processor E6750. Deze chip heeft een snelheid van 2,66 ghz met vier megabyte Level2-cache en een Front Side Bus van 1333 mhz. Het DDR2-ramgeheugen bevat 2 gigabyte en voor opslag krijg je een harde schijf van 500 gigabyte.

Wat grafische rekenkracht betreft is de Aldi-pc iets minder hoogtechnologisch. Het systeem heeft een Nvidia Geforce 8600 GS aan boord en beschikt over 256 megabyte aan DDR2-geheugen. Op deze kaart vinden we trouwens een HDMI-aansluiting om de hoge definitiebeelden naar je televisietoestel door te sturen. Omgekeerd kan ook, want Medion heeft een tv-kaart in zijn systeem die zowel analoge als digitale televisie (via het ethernet of satelliet) kan ontvangen.

External links

Aldi Actueel