In mijn Windows-map staan een heleboel mappen met de naam Uninstall. Die mappen nemen maar liefst 350 MB schijfruimte in beslag. Kan ik die mappen probleemloos verwijderen?

Dirk Bosman

Wie zijn Windows-systeem up-to-date houdt, zal inderdaad wel een rist van deze $NtUninstall-mappen in zijn Windows-map tegenkomen, tenminste als je Verkenner ook verborgen mappen toont (ga naar het menu EXTRA, kies MAPOPTIES, en stip de optie VERBORGEN BESTANDEN EN MAPPEN WEERGEVEN aan op het tabblad WEERGAVE).

Dergelijke mappen worden gecreëerd als je een Microsoft Service Pack installeert, of een Hotfix of bepaalde beveiligingsupdates. Deze mappen bevatten de informatie die je nodig hebt om die later eventueel weer te kunnen deïnstalleren (via SOFTWARE VERWIJDEREN in het CONFIGURATIESCHERM).

Op zich kan je deze mappen inderdaad zonder problemen verwijderen. We raden je echter aan dat enkel te doen als je nood hebt aan meer schijfruimte.

Eens die mappen verwijderd zijn, kan je die updates namelijk niet meer (correct) deïnstalleren! Wil je weten welke update in welke map huist, ga dan na welk zescijferig getal achter de mapnaam §NtUninstall verschijnt.

Dit getal tik je vervolgens in je browser in, meer bepaald achter het adres: http://support.microsoft.com/?kbid= .

Je krijgt dan tekst en uitleg over de specifieke update. Gaat het om een stukje software dat je nooit zinnens bent te verwijderen, dan kan je deze map gerust wissen.