Een man uit Verviers heeft de dubieuze eer om de grootste boete ooit te ontvangen voor het verspreiden van illegale muziek, films en games in ons land. Hij moet in totaal meer dan 400.000 euro schadevergoeding betalen.

Een man uit Verviers heeft de dubieuze eer om de grootste boete ooit te ontvangen voor het verspreiden van illegale muziek, films en games in ons land. Hij moet in totaal meer dan 400.000 euro schadevergoeding betalen. Dat oordeelde een rechtbank in Luik vorige week.

Het nieuws is bekendgemaakt door de Belgian Anti-Piracy Federation (BAF), die samen met de koepelorganisatie van de platenmaatschappijen (IFPI) de aanzet gaf tot het onderzoek tegen de man. De zaak kwam in een stroomversnelling na een huiszoeking in 2002, waarbij aanzienlijke hoeveelheden films in beslag werden genomen.

Volgens BAF trof de politie in het huis onder meer 3.500 illegale films aan en zeshonderd gekopieerde games voor de PlayStation.

In eerste instantie kwam de man er licht van af. De correctionele rechtbank van Verviers veroordeelde hem tot het betalen van een euro schadevergoeding aan de film- en muziekindustrie. De BAF en IFPI waren echter niet tevreden met de uitspraak en gingen in beroep. Het resultaat is een nieuwe boete die 400.000 maal hoger ligt.

External links

BAF