Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Een van de leukste fenomenen op het web vinden wij nog altijd internetradio. Met RaimaRadio kan je proeven van een ongelooflijk luisteraanbod, verspreid over ontelbaar veel stations. Dit programma is vooral sterk in het overzichtelijk maken van wat het internet in de aanbieding heeft. Al blijft het aanbod met name in België eerder karig.

RaimaRadio toont radiostations geordend per genre. Het zoekwerk naar muziek van jouw smaak kan je vergemakkelijken door een zoekterm in te voeren. Hoor je niet graag van die blikken uitzendingen op 32 Kbps? Geen probleem, want het is mogelijk om een ondergrens qua kilobits in te stellen.

[download_file]
Een knappe eigenschap van RaimaRadio is dat je tegelijkertijd meerdere radiostations kan openen. Uiteraard beluister je op een gegeven moment maar één station, maar je kan wel steeds zien wat de andere stations op je lijst spelen en bliksemsnel overschakelen.

Combineer dit met een intelligente opnamefunctie die je favoriete stations in de gaten houdt en automatisch geselecteerde artiesten opneemt, en je beschikt over een perfecte toepassing. Er is wel één grote ‘maar’: als je surft met een downloadlimiet is het simultaan afhalen van meerdere streams moordend voor je abonnement.

Je hebt het wellicht al begrepen: RaimaRadio is niet enkel een programma om muziek mee te beluisteren. Het is ook mogelijk om radiostreams op te nemen – een praktijk waar de muziekindustrie met argusogen naar kijkt. Opgenomen streams zijn echter zelden van dezelfde kwaliteit als muziek van pakweg een cd.

Sinds RaimaRadio laatst op ZDNet verscheen, zijn verschillende bugfixes in het programma aangebracht en de opnamemogelijkheden uitgebreid. Nieuw is de uitbreiding van RaimaRadio richting internettelevisie. Al blijft de implementatie vooralsnog beperkt: er is maar een achttal tv-zenders beschikbaar en deze openen in Windows Media Player, niet in RaimaRadio.

Windows 2000/XP/Vista

External links

RaimaSoft