Door het adressenbestand van Outlook te gebruiken, hoef je niet meer alle adressen in te typen of op te schrijven als je kerstkaarten wil versturen.

Heb je een hele waslijst vrienden en kennissen die een leuke kerstkaart verdienen? Dan kan je makkelijk Outlook inschakelen om je de juiste adressen te bezorgen. Er is maar één voorwaarde aan verbonden: de postadressen moeten ingevuld staan in je Outlook-adresboek.

Als in Publisher het ontwerp van een lege envelop op je scherm prijkt, ga je naar EXTRA, AFDRUK EN CATALOGUS SAMENVOEGEN en kies je voor de gelijknamige wizard. In een eerste fase selecteer je AFDRUK SAMENVOEGEN. Selecteer CONTACTPERSONEN bij de gegevensbron, geef je voorkeur voor OUTLOOK op en duidt de juiste map aan voor je op OK klikt.

In het volgende dialoogvenster selecteer je de gelukkigen. Je kan bijvoorbeeld alleen die mensen kiezen van wie je het adres kent. Bevestig en vervolgens laat je Publisher de rest doen, de adressen verschijnen op je scherm, je bekijkt het voorbeeld en je past desgewenst lettertype en grootte aan.