Je hebt een muziekbestand aan je dia gehangen, maar nu stel je ineens vast dat die muziek stopt van zodra je de volgende dia ziet. Wil je niet bij iedere dia een nieuw liedje beginnen, dan moet je de muziek over verschillende dia's spreiden.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Je hebt een muziekbestand aan je dia gehangen maar nu stel je ineens vast dat die muziek stopt zodra je de volgende dia ziet. Wil je niet bij iedere dia een nieuw liedje beginnen, dan moet je de muziek over verschillende dia’s spreiden.

Via INVOEGEN, FILMS EN GELUIDEN kies je voor GELUID UIT BESTAND. Selecteer je achtergronddeuntje. Als je klaar bent, zie je een muzieknootje op de dia verschijnen. Om echt achtergrondmuziek te creëren klik je nu met je rechtermuisknop op het muziekicoontje. Kies in het menu voor AANGEPASTE ANIMATIE. Je ziet rechts in het taakvenster een lijst van alle animaties die in de dia zitten.

Klik op het balkje met je muziek en druk dan op het pijltje om het optiemenu te openen. Klik daar op TIJDSINSTELLINGEN en een nieuw kadertje opent zich. Klik nu op het tabblad EFFECT, hier kan je exact bepalen wanneer de muziek moet starten en stoppen. Zo laat je de muziek starten en stoppen bij de dia’s die jij aanduidt!