Philips begint zijn najaarsoffensief met de lancering van onder andere vijf nieuwe webcams. Er zijn twee nieuwe budgetmodellen en drie iets duurdere multifunctionele camera’s.

Met een prijs van respectievelijk € 25 en € 35 zijn de SPC220NC en de SPC520NC de goedkoopsten uit de reeks. Dankzij hun ontwerp passen ze op gelijk welke monitor of laptopscherm. Videobeelden sturen ze door aan 30 frames per seconde, zodat je vlot kan videochatten. Met de snapshotknop kan je bovendien foto’s maken tijdens je gesprek.

De SPC220NC heeft een VGA-schermresolutie van 640×480 pixels en kan helemaal rond zijn as draaien. Zijn grotere broertje biedt dan weer een resolutie van 1,3 megapixels en heeft bovendien automatische gezichtsdetectie en een 3x digitale zoom aan boord.

Wil je iets dieper in je buidel tasten, dan heb je de keuze uit drie nieuwe modellen in het topgamma van Philips. De SPC620 kost € 50, de SPC1000 heb je voor € 100 en het vlaggenschip, de SPC1300 moet zo’n € 115 gaan kosten. Deze drie cameras zijn voorzien van groothoeklenzen en beschikken over gezichtsherkenning, zodat je tronie steeds in het midden van het beeld staat tijdens het chatten.

Je kan ook de achtergrond van je beelden wijzigen, zodat het lijkt alsof je vanop een andere locatie aan het chatten bent. Je kan je beelden ook leuke kaders geven of tal van videoeffecten toepassen.

Meer informatie over de verschillende modellen vind je op de website van Philips.

External links

Philips