Microsoft is duidelijk geschrokken van de anti-Vista-actie van de Consumentenbond in Nederland. Om weerwerk te bieden aan de ontevredenheid rond de jongste Windows, opent het bedrijf een website met tips en informatie over het besturingssysteem.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Microsoft is duidelijk geschrokken van de anti-Vista-actie van de Consumentenbond in Nederland. Als antwoord op de ontevredenheid rond de jongste Windows, opent het bedrijf een website met tips en informatie over het besturingssysteem. Zo raadt Microsoft aan Windows Vista Upgrade Advisor te draaien, om te ontdekken of een pc wel geschikt is voor het nieuwe besturingssysteem.

De website, (hier te vinden), is een unieke actie voor Nederland. Nergens anders wordt op deze wijze “aanvullende ondersteuning” geboden. Het is dan ook overduidelijk een reactie op de Consumentenbond-campagne tegen Vista, die vandaag wordt versterkt met de oproep om de nieuwe Windows te boycotten.

Op de nieuwe Microsoft-site worden gebruikers via een stappenplan in de richting van een “probleemloze Vista-ervaring” gestuwd. De softwaregigant stelt voor verschillende probleemgebieden oplossingen voor. Zo adviseert de site om drivers na te kijken en ReadyBoost in te schakelen om de prestaties te verbeteren.

Echt wereldschokkende dingen staan er niet op. Veel van de adviezen zijn al bekend, maar stonden voorheen verspreid over verschillende sites. Een fundamentele oplossing, zoals het door de Consumentenbond gevraagde toelaten van ‘downgrades’ naar XP, is niet aan de orde, aldus Microsoft.

External links

Microsoft

External links

Consumentenbond