Als je de muis liever zo weinig mogelijk aanraakt, maak dan van elke toets op je toetsenbord een sneltoets met Qliner hotkeys.

Wat is efficiënter: muis of toetsenbord? Heb je een gevoelige lasermuis die je in milliseconden naar je bestemming brengt? Of bespeel je het toetsenbord als een Mozart XP? Qliner is zo ingesteld dat ook fanatieke muisgebruikers even over de schutting kijken om te zien waar alle commotie vandaan komt.

[download_file]
Na installatie druk je vijf seconden op de Windows-toets, het beginpunt voor de meeste sneltoetscombinaties. Met slepen wijs je vervolgens elke toets op het virtuele toetsenbord toe aan de gewenste toepassing. Als je klaar bent, laat je de Windows-toets. Gebruik bijvoorbeeld Windows + I voor Internet Explorer en wijs de Clickx-site aan je C-toets toe.

Met Qliner kan je onder elke toets iets verstoppen, dus ook internetpagina’s. Met Windows-Z kan je snel zien welke combinatie je ook weer nodig hebt als het hele toetsenbord is ingevuld. In het contextmenu van dit virtuele toetsenbord wijzig je de pictogrammen zodat je in één oogopslag kan zien wat waar staat.

De echte waarde van Qliner hotkeys zit in de ondersteuning voor tientallen verschillende talen, waaronder de onze, en ook laptopkeyboards van verschillende grotere merken krijgen ondersteuning voor de lastigere variaties. Vergeet niet dat deze ‘sneltoetsensnellader’ Microsofts .NET Framework 2.0 nodig heeft.

Windows XP/Server 2003/Vista

External links

Qliner hotkeys 2.01