Met Bitmeter II hou je je upload- en downloadvolume nauwkeurig in de gaten. Er zijn tal van mogelijkheden waarmee je het programma volledig aan je wensen kan aanpassen.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Met dit handig programmaatje krijg je rechtstreeks te zien hoeveel bandbreedte je gebruikt. Het geeft met pieken en dalen het upload- en downloadverkeer vanaf je computer aan. Zo kan je op elk moment een overzicht van uw internetverkeer raadplegen. Voor de installatie is wel versie 1.1 van het gratis Microsoft .NET framework vereist.

Grafisch is BitMeter II geen hoogvlieger, maar dat hoeft ook niet. In het optiemenu kan je bijna alles aanpassen. Zo kan je kiezen tussen een weergave in kilobyte, kilobit, megabyte of megabit per seconde. Voor het uitzicht kan je onder meer wisselen van kleur en de transparantie instellen.

[download_file]
Het belangrijkste aan dit programma is dat bijna alles is in te stellen zonder hier onnodig mee uit te pakken. In het optiemenu kan je nagaan hoeveel je de laatste tijd hebt verbruikt. Het is zelfs mogelijk om een waarschuwing in te stellen zodra je over een limiet gaat of je boven of onder een bepaalde snelheid komt.

In die instellingen springen twee opties er duidelijk uit. Zo is er de mogelijkheid om aan te geven welke netwerken je precies wil monitoren. Als je naast het internet rechtstreeks bent verbonden met een andere computer of met een draadloos netwerk, dan kan je kiezen om deze wel of niet op te nemen in het programma. Met de tweede mogelijkheid kan je door een ip-adres op te geven het dataverkeer zelfs via een browser van op afstand volgen. Dit is vooral handig als je met een server werkt.

Windows 2000/XP

External links

Microsoft .NET framework

External links

Codebox Software