Windows heeft een coach nodig om al zijn vensters direct op de goede plaats te zetten. De naam van deze coach luidt Winsplit Revolution. Vooral gebruikers met breedbeeldschermen zullen hem met open armen verwelkomen.

Iedere keer als je een nieuw Windows Explorer- of programmavenster opent, verschijnt het op een plaats waar je dat het minst nodig hebt. Verslepen met de muis kost veel tijd. Als er genoeg vensters openstaan, verlies je het overzicht en moet je programm’s beginnen afsluiten om door de bomen het bos nog te kunnen zien.

[download_file]
WinSplit Revolution is een klein, transparant venster met pijltjestoetsen die in alle windrichtingen wijzen. Klik op een gewenst venster en een windstreek en het wordt verkleind naar een hoek van het scherm. De Franse maker heeft een korte demonstratievideo online gezet, zodat je snel kan zien hoe het proces werkt.

Met aangewezen toetscombinaties en je numerieke toetsen bepaal je snel in welke hoek je browser of je Explorer-venster komt te staan. Vooral voor gebruikers met een breedbeeldscherm kan dit goed van pas komen. In de laatste versie is ondersteuning voor meerdere monitoren toegevoegd, zodat je tot twaalf vensters netjes kunt rangschikken. WinSplit Revolution is niet in het Nederlands beschikbaar en is in stellen als vast onderdeel van de Windows-opstartcyclus.

Windows 2000/XP/Server 2003/Vistas

External links

WinSplit Revolution V1.60