Dankzij een stijging van 1,5 procent is de kaap van 2,5 miljoen internetaansluitingen in België genomen. De groei is toe te schrijven aan inbellende surfers die overschakelen op breedband. Vooral bij bedrijven is die omschakeling goed te merken.

Uit de cijfers van de koepelorganisatie van Belgische internetaanbieders, ISPA Belgium, blijkt dat het aantal aansluitingen naar bedrijven in het tweede kwartaal van dit jaar stagneert op net geen 450.000 lijnen. “Dit resultaat is vooral te wijten aan het feit dat de tragere inbelverbindingen verder vervangen worden door breedbandlijnen”, verklaart de organisatie.

Ook bij thuisgebruikers boet de inbelverbinding aan belang in – een trend die al jaren aan de gang is. Toch zijn er nog 153.825 gratis of betalende analoge modemabonnementen in gebruik. Dat is toch nog zeven procent van alle internetverbindingen bij burgers.

In de particuliere markt steeg het totale aantal verbindingen (breedband plus inbel) met 1,88 procent naar 2.090.623. Groei was er bij de thuisgebruikers wel vanwege de reële toename in het aantal breedbandabonnementen. In het voorjaar kwamen er niet minder dan 55.889 breedbandlijnen bij.