Met rss (Rich Site Summary) blijf je op de hoogte van het laatste nieuws op je favoriete sites. Je kan hiervoor een aparte (online of offline) rss-lezer inschakelen, of je kan – veel handiger – Outlook (Express) uitbreiden met een werkbalk.

Een uitstekend gratis tooltje om dat te doen, is RSS Popper. De ontwikkeling van dit stukje freeware is al een hele tijd geleden stopgezet, maar de versie die op hun site staat, werkt nog steeds naar behoren. Surf naar de site en download het exe-bestand dat je daar vindt.

Sluit Outlook (Express) af en dubbelklik op het installatiebestand. Als je het gratis .NET Framework 1.1 van Microsoft niet op je systeem hebt staan, moet je dat nog wel even naïnstalleren – RSS Popper geeft je dab de link naar de downloadpagina.

Als het tooltje geïnstalleerd is, start je Outlook terug op, en je ziet bovenaan meteen een extra werkbalk met 3 knoppen, en in de mappen van je Postvak zie je ook een nieuwe map ‘RSS’ staan. Om je rss-feeds naar wens aan te passen, klik je op RSS Popper en kies je ‘Edit feeds’ in het uitklapmenu. Vervolgens kies je ‘New’ en ‘RSS/Atom feed’.

In het menu dat dan tevoorschijn springt, moet je bij ‘Link’ het internetadres van de rss-feed ingeven. Als een webpagina een rss-feed aanbiedt, zie je dat in je browser aan het oranje icoontje dat oplicht. Kopieer het adres van de feed in RSS Popper. De rest van de gegevens worden automatisch aangevuld. Kies bij ‘Dest. Folder’ nog wel even de (sub)map waarin je de rss-feed wil laten toekomen – je kan die best groeperen per thema – en klik op OK.

Van zodra er een nieuw bericht op de site in kwestie verschijnt, krijg je daar vanaf nu ook meteen melding van in Outlook.

External links

RSS Popper

External links

Overzicht van rss-feeds van Clickx