Snel even opzoeken wanneer je trein vertrekt? Ook hiervoor kan je Google inschakelen.

Je wil snel weten wanneer je trein vertrekt? Ook dan ben je bij Google aan het juiste adres. Bij het invoeren van twee steden in de zoekbalk – die uiteraard via de trein bereikbaar moeten zijn, al dan niet door over te stappen naar een andere treinverbinding – wordt bovenaan de zoekresultatenpagina een link naar de eerst mogelijke vertrektijd weergegeven.

Op die manier kan je bijvoorbeeld snel zien wanneer de eerste trein vertrekt van Turnhout naar Brussel of van Charleroi naar Oostende. En zelfs van Amsterdam naar Parijs of van Turijn naar Barcelona, want Google gaat kijken in de internationale treinplanner. Tik je na die twee steden ook nog een cijfer in, bijvoorbeeld 17, dan zal Google je de eerst mogelijke vertrektijd voorschotelen vanaf 5 uur in de namiddag.

En als je de naam van een gemeente of een stad intikt, in Belgiƫ of elders in Europa, dan geeft Google je als eerste zoekresultaat twee hyperlinks naar online routeplanners, ViaMichelin en Map24. Een klik op een van deze links brengt je meteen naar een plattegrond van de plaats in kwestie.

External links

Google