Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Op een Chinees forum is code verschenen die toelaat om MSN Messenger te hacken. Microsoft raadt alle gebruikers aan om te upgraden naar de nieuwe, veiligere Live Messenger 8.1. Opmerkelijk aan de kraak is dat deze misbruik maakt van een zwak punt in de webcamfunctie van het razend populaire programmaatje.

Het lek in Messenger werd ontdekt door de Chinese hacker ‘wushi’ en bevestigd door beveiligingsbedrijf Secunia. Het probleem blijkt te zitten bij een bug die optreedt tijdens videoconversaties. Een aanvaller kan de fout manipuleren om uiteindelijk controle te nemen over een pc.

Een aanval lukt echter niet zomaar. Een Messenger-gebruiker moet een inkomende webcaminvitatie accepteren voordat een hacker malafide code kan aanbieden. Wie geen videogesprekken opstart, loopt dus geen gevaar, stelt Secunia.

Er is nog geen patch beschikbaar, dus upgraden is de enige veilige oplossing. Wie nog MSN Messenger 7.x gebruikt, maakt dus beter de overstap naar Live Messenger 8.1. Het programma is via deze pagina bij Microsoft beschikbaar.

External links

Live Messenger