De Caplio R6 van camerafabrikant Ricoh is nog maar enkele maanden oud, en er is al een opvolger klaar: de Ricoh Caplio R7.

De R6 was al een behoorlijk degelijke compacte digicam, met zijn 7,1x groothoekzoomlens (28-200 mm kleinbeeldequivalent), trillingscorrectie en gezichtsherkenning. Snufjes die de nieuwe Caplio R7 ook allemaal aan boord heeft. Maar waarin onderscheidt deze nieuwe digitale camera zich van zijn voorganger?

Uiterlijk is er niet zo heel veel veranderd, maar de manier waarop beelden gemaakt en door de camera verwerkt worden is onder handen genomen. Zo is de Caplio R7 uitgerust met wat Ricoh de ‘Smooth Imaging Engine III’ noemt, en die toont zich van zijn beste kant als je plaatjes schiet met hoge ISO-waarden. ISO drukt de lichtgevoeligheid uit, en hoe hoger die waarde, hoe minder licht de camera nodig heeft om te fotograferen. Nadeel bij hoge ISO-waarden is dat er behoorlijk wat ruis op je foto’s te zien is. De nieuwe beeldverwerkingsmotor van de Caplio R7 zou deze ruisvorming aanzienlijk beperken.

Een andere nieuwigheid van de R7 is de beeldsensor van 8,15 megapixels – de R6 kan foto’s maken aan maximum 7,24 megapixels.

Verder heeft deze compactcamera menu’s aan boord om je beelden meteen te bewerken van zodra ze gemaakt zijn: helderheid en kleurtoon aanpassen, beelden roteren, … Het kan allemaal dankzij de snel bereikbare menu’s en het grote 2,7-inch schermpje.

Dit toestel is vanaf september verkrijgbaar in drie kleuren: grijs, zwart en oranje. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend, maar verwacht wordt dat deze Ricoh Caplio R7 om en bij de 300 euro zal kosten.

External links

Ricoh