Wie regelmatig screenshots maakt en net iets meer mogelijkheden zoekt, kan terecht bij het gratis programma Gadwin PrintScreen. Sinds kort is het aardig opgesmukt en beschikt het over een mooie interface die je ook in het Nederlands kan instellen.

Na de installatie nestelt Gadwin PrintScreen zich in de systeembalk. Het maken van een screenshot gebeurt nog altijd met een druk op de PrintScreen-toets; als je wil kan je zelf een andere toetsencombinatie selecteren.

[download_file]
Bij elke versie van Gadwin PrintScreen komen er een paar functies bij. We hadden het al over de heldere interface, waarmee je gemakkelijk het programma op maat kan instellen. Interessante opties zijn de mogelijkheid om schermafbeeldingen meteen in een beeldbewerker zoals Photoshop of Gimp te openen en beelden automatisch te nummeren en op te slaan.

Je kan ook aangeven in welk formaat een beeld bewaard moet worden en of screenshots automatisch naar een vaste afmeting moeten worden teruggebracht. Gadwin PrintScreen kan ook een stempel aan een beeld toevoegen.

Windows 98/Me/NT/2000/XP/Vista

External links

Gadwin System