Een verloren USB-stick in een huurauto betekent een ramp voor elke nationale veiligheidsdienst. De nieuwe IronKey, die is uitgerust met ‘militaire’ encryptie, vernietigt zichzelf als de verkeerde persoon hem probeert te openen.

De buitenkant van deze IronKey is gemaakt van gehard staal en gevuld met een speciaal soort hars, die ervoor zorgt dat het apparaatje waterdicht is. Als de stick wordt gestolen, moet de dief eerst door dat materiaal heen zien te komen voor hij bij de speciaal beveiligde Çryptochip uitkomt waar de data zijn opgeslagen. Volgens de makers vernietigt de chip zichzelf als hij op deze manier wordt benaderd of als een hacker door de beveiliging heen probeert te komen.

De IronKey is volgeladen met draagbare applicaties, zodat je vanaf de USB-stick beveiligd kan surfen. Alle encryptie is verborgen achter een wachtwoordscherm en bevat alle online wachtwoorden die je normaal gebruikt.

Voor 79 dollar heb je een exemplaar van 1 GB in huis. De 2 GB-variant kost 109 dollar en voor de grootste uitvoering van 4GB betaal je 149 dollar. Onthou wel goed je hoofdwachtwoord als je er een aanschaft. De Cryptochip vernietigt zichzelf net zo goed als je tienmaal de verkeerde code intoetst.

Het kan nog wel even duren eer de IronKey usb-stick naar onze contreien overgewaaid komt.

External links

IronKey