Het menu onder je rechter muisknop staat vol vitale handelingen, maar je favorieten zitten er vaak niet bij. Bepaal zelf wat er op het menu staat met FileMenu Tools en maak nieuwe commando's als dat nodig is.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Het menu onder je rechter muisknop staat vol vitale handelingen, maar je favorieten zitten er vaak niet bij. Bepaal zelf wat er op het menu staat met FileMenu Tools en maak nieuwe commando’s als dat nodig is.

Als je de vele Windows-sneltoetscombinaties niet onder de knie hebt, is het uitklapmenu dat je rechter muisknop verbergt bijna onmisbaar. Het is vaak even zoeken, omdat het menu vol staat met opties die je nauwelijks gebruikt. Met FileMenu Tools wis je die overbodige functies en voeg je mogelijkheden toe die je veel tijd kunnen besparen.

[download_file]
De mogelijkheid om een bestand direct naar een map naar keuze te kopiëren of verplaatsen, is bijzonder waardevol, maar ook het direct wijzigen van een pictogram is een verademing. Het toevoegen van nieuwe opties is leuk om uit te proberen, maar het weghalen van oude commando’s is des te leuker. Door wat te spelen met uit- en aangevinkte keuzemogelijkheden kom je er snel achter welk commando bij welke snelkoppeling hoort.

Niet alle nieuwe commando’s die FileMenu Tools biedt lijken even nuttig, maar door het grote aantal is er voor elk wat wils. Als de optie die je zoekt niet aanwezig is, kan je nieuwe commando’s of subcategorieën binnen het menu maken. In een menu links van het hoofdvenster bepaal je exact welke extensies bij dit commando horen en welk pictogram je wilt laten zien.

FileMenu Tools maakt het hoofdmenu van je muis slanker en effectiever. Er is tot nu toe nog geen Nederlandse versie geschreven, maar het eenvoudig ingerichte Explorer-venster laat niet al te veel aan de verbeelding over. Bepaal zelf wat er op het menu staat. Als je tevreden bent, kan je je favoriete instelling exporteren, zodat je ook op andere machines snel werkt.

Windows (alle versies)

External links

FileMenu Tools 5.1.2