Als je in Outlook Express een mailtje stuurt, wordt dat altijd met een html-indeling verstuurd. Maar door "tekst zonder opmaak" aan te vinken is dat niet meer het geval en ben je zeker dat je correspondent je bericht kan lezen.

Als je in Outlook Express een mailtje stuurt, wordt dat altijd met een html-indeling verstuurd. Niet alleen is dat meestal niet nodig – je gebruikt best geen kleurtjes in elke mail – maar sommige (oudere) mailprogramma’s kunnen geen html-code lezen.

Gelukkig kan je manueel instellen om berichten ‘zonder opmaak’ te versturen. Als je een bericht aan het schrijven bent, klik je op OPMAAK, TEKST ZONDER OPMAAK.

Alle formattering verdwijnt dan en je kan alleen nog maar gewone hoofd- en kleine letters gebruiken. Bijkomend voordeel is ook dat je mailtje er veel lichter op wordt, omdat er geen verborgen formatteringscodes moeten meegestuurd worden.

Permanent mailtjes versturen zonder opmaak gaat ook. Klik op EXTRA, OPTIES en ga naar de tab VERZENDEN. Klik nu op TEKST ZONDER OPMAAK onder INDELING VOOR VERZENDEN VAN E-MAIL. Je correspondenten die geen Outlook (Express) gebruiken zullen je dankbaar zijn!