Toshiba roept notebookbatterijen terug wegens ontvlammingsgevaar, zo waarschuwde de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission (CPSC) vorige week.

Circa 1.400 lithium-ionbatterijen van Sony, die zijn verkocht bij Toshiba-laptops, zouden brandgevaar opleveren. Er zijn buiten de Verenigde Staten drie gevallen bekend waarbij deze batterijen oververhit raakten. Geen van de incidenten leidde tot gewonden, volgens het CPSC.

De 1.400 om te ruilen batterijen zijn volgens PCWorld onderdeel van een veel grotere terugroepactie, die Toshiba vorige maand al is gestart. Het gaat in totaal om 5.100 potentieel brandgevaarlijke batterijen, maar voor de zekerheid vervangt Toshiba er tienduizend. Een lijst van modellen die voor een gratis batterijvervanging in aanmerking komen, is gepubliceerd op een informatiesite van Toshiba.

Deze terugroepactie is nog niets vergeleken bij het ‘batterijdebacle’, van vorige herfst. Sindsdien hebben pc-makers als Dell, Apple, Toshiba, Lenovo en Acer bijna tien miljoen batterijen teruggeroepen.

External links

Waarschuwing Consumer Product Safety Commission

External links

Toshiba

External links

Sony