Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Het derde Service Pack (SP3) voor Windows XP krijgt vorm. Testers hebben inmiddels een pre-bèta ontvangen. De definitieve update wordt nog steeds in de eerste helft van volgend jaar verwacht.

Journaliste Mary Jo Foley verwijst in haar blog op ZDNet.com naar screenshots van de private bèta (nummer 3180), die sites als AeroXperience en Bink.nu hebben gepubliceerd. Een bron stuurde Foley een lijst van 991 beveiligingsreparaties en hot fixes in het pakket. Microsoft heeft bevestigd dat de pre-bèta “echt” is.

Het bedrijf wil verder geen informatie geven over wanneer we de publieke bèta en de definitieve update kunnen verwachten. Op de Windows Service Pack Road Map is te zien dat Microsoft SP3 nog altijd wil afleveren in de eerste helft van 2008. Een woordvoerster bevestigt dat, maar benadrukt tevens dat het om een voorlopige datum gaat.

Eind mei stelde Microsoft in een persbericht echter dat SP3 “ergens later dit jaar” verstuurd ging worden. Het bedrijf verklaarde later dat dit een typfout was. Maar volgens een van Foleys bronnen doelt het client-team er inderdaad op om XP SP3 dit jaar de deur uit te krijgen. We zullen het zien.

Het vorige servicepakket voor XP dateert alweer van de zomer van 2004. SP2 bevatte onder meer een security center, firewall en pop-upkillers voor Internet Explorer 6. Sindsdien heeft Microsoft de releasedatum van de opvolger meerdere malen verschoven. Kwade tongen hebben beweerd dat Microsoft SP3 uitstelt om mensen naar Windows Vista te lokken.

External links

Microsoft