WinPatrol zorgt ervoor dat je pc niet vervuild raakt door spyware en andere nare programma’s. Zodra dergelijke malware zich aanbiedt, verschijnt een waarschuwing op het scherm en kan je stappen ondernemen om het ergste te vermijden. WinPatrol is bovendien helemaal gratis

WinPatrol is zeer effectief als preventieve maatregel. Het programma biedt verschillende mogelijkheden, maar de hoofdfunctionaliteit is het detecteren van programma’s die zich ongezien op een pc willen installeren. Als je een manier zoekt om reeds aanwezige spyware te verwijderen, dan kan je beter Ad-Aware of SpyBot Search & Destroyer draaien (de links naar die programma’s vind je onderaan dit artikel). Zoek je optimale bescherming, dan combineer je WinPatrol het best met een van deze twee programma’s.

[download_file]
De interface van WinPatrol bestaat uit het icoontje van Scotty the Windows Watch Dog in het systeemvak rechts onderaan. Er is ook een uitgebreid informatiepanel dat je kan oproepen. Je kan hier bijvoorbeeld ontdekken welke programma’s met Windows opstarten, met welke bijkomende toolbars Internet Explorer is uitgerust, welke services momenteel draaien en nog veel meer. Handig is dat je een volledig rapport over alle services kan genereren.

Scotty de waakhond staat niet alleen op de uitkijk voor geniepige installatieprogramma’s. WinPatrol houdt ook bepaalde systeembestanden in de gaten en signaleert veranderingen aan de start- en zoekpagina van Internet Explorer.

Clickx biedt je de oorspronkelijke, Engelstalige uitvoering van WinPatrol. In de nieuwste versie kan je logbestanden voor HijackPatrol maken of die informatie in een spreadsheet zetten. De makers zijn zo aardig geweest om een nieuw logo (zie afbeelding) te ontwikkelen en u krijgt toegang tot de uitgebreide bestandsinformatie die normaal alleen in de betaalde Plus-versie te krijgen is.

Windows 95/98/ME/NT/2000/XP

External links

WinPatrol 12.0.2007