Je iTunes-collectie thuis op de pc kan je onmogelijk op kantoor beluisteren, toch? Het antwoord op die vraag was tot voor kort inderdaad negatief. Maar toen verscheen Simplify Media, een handig tooltje waarmee je je muziekcollectie online kan streamen.

Het leuke aan Simplify Media is dat je ook muziekcollecties van anderen kan beluisteren. Nu laat iTunes wel toe om via een lokaal netwerk muziek van anderen af te spelen, maar met dit programmaatje kan je dit nu ook over het internet. Een vriend met een interessante collectie kan bijvoorbeeld aan de andere kant van het land vertoeven – en toch kan je genieten van zijn muziek.

[download_file]
Er zijn wel beperkingen, om de muziekindustrie niet tegen de borst te stuiten. Zo kan je uitsluitend muziek streamen en niet lokaal kopiëren of op een cd branden. Het is ook alleen mogelijk om toegang te krijgen tot muziek van bekenden. Bovendien kan je maar dertig personen toegang geven tot je eigen collectie.

Om Simplify Media te gebruiken, moet je een (gratis) account aanmaken. Idem voor vrienden die hun eigen muziekcollectie willen delen of toegang willen tot jouw digitale liedjesbak. Beveiligde muziekbestanden van de iTunes Store kan je enkel op afstand beluisteren als je pc als erkend gebruiker geregistreerd is bij Apple.

Dit programma is zowel beschikbaar voor Windows als Mac OS X. Onderstaande downloadlink brengt je naar een pagina waar je de gepaste uitvoering kan kiezen. Voorlopig is er (officieel) geen ondersteuning voor Vista of voor andere mediaprogramma’s dan iTunes, al beloven de makers binnenkort Simplify Media ook te laten samenwerken met Winamp en Windows Media Player.

Windows XP of Mac OS X 10.3 en hoger

External links

Simplify Media