Het racecircuit blijft een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen op technologiebedrijven. Nu is het de beurt aan geheugenkaartenfabrikant SanDisk om een van zijn producten aan een snelle jongen te koppelen: de befaamde Italiaanse motorbouwer Ducati.

Bedrijven als Intel en Leveno sponsoren actief Formule 1-teams, andere elektronicafabrikanten linken hun producten aan bekende racemerken. Acer zette de trend met een knalrode Ferrari-laptop, Asus deed hetzelfde met Lamborghini. En nu koppelt ook geheugenfabrikant SanDisk enkele producten aan de befaamde Italiaanse motorbouwer Ducati.

Met veel motorgebrul onthulde SanDisk gisteren in het Californische Monterey twee opvallende Extreme Ducati Edition-kaarten: een CompactFlash-kaart met opslagcapaciteiten van 4 en 8 GB, en een SD-variant van 4 GB. Uiteraard in de helrode kleur van Ducati – én met een motorracer op de verpakking.

De kaarten zien er niet alleen blits uit, volgens SanDisk zijn ze ook razendsnel. Het bedrijf claimt dat de Ducati-editie van de CompactFlash-kaart twee keer zo snel is als een Extreme III-geheugenkaart.

Dat mag wel voor de prijs. Europese prijzen zijn nog niet bekend, maar in de VS zullen de kaartjes tussen de 129 en 325 dollar kosten (104 tot 236 euro). De lancering van de Ducati-kaarten staat voor augustus gepland.

External links

SanDisk