Als ik op bepaalde internetpagina’s kom, zie ik soms een wit vierkant met in de linkerbovenhoek een rood kruisje. Wat is dat? Ik gebruik Internet Explorer 6.

Steven Allaert

Het probleem doet zich ‘soms’ voor, waardoor we je meteen al kunnen vertellen dat het probleem zich waarschijnlijk niet bij jou situeert.

Als je geen enkele afbeelding ziet, moet je in de instellingen van je browser duiken, waar je bij EXTRA, INTERNET-OPTIES eens een kijkje moet nemen op het tabblad GEAVANCEERD. Staat er een vinkje in het vakje bij AFBEELDINGEN WEERGEVEN, dan zit je safe.

Dat bekende rode kruisje is namelijk iets dat elke internetgebruiker al wel eens tegenkomt op zijn surftochten. Het is gewoon een slordigheid van de webmaster van de site die je probeert te bekijken.

Een webpagina bevat een html-verwijzing naar een beeldbestand, maar als die verwijzing niet klopt (of als het beeldbestand niet op de server terug te vinden is), krijg je de afbeelding niet te zien.

Je hoeft je dus geen zorgen te maken; het is iets waar je zelf niets kan aan doen. Als het echt een afbeelding is die je toch nog graag wil zien, kan je de webmaster in kwestie altijd even mailen om hem attent te maken op het foutje.