Het lijkt wel alsof de wereld draait om IE en Firefox, maar met deze bètaversie wil Flock laten zien dat er nog steeds leven is in de schaduw van de twee giganten. Deze sociale browser specialiseert zich in het gebundeld aanbieden van sociale media als YouTube, Flickr en rss-feeds.

De plek waar al die media samenkomt, is de bijzondere startpagina van Flock. Als een visuele rss-lezer worden je persoonlijk geselecteerde foto’s, video’s en nieuwsberichten in één MyWorld-venster bijgehouden. Omdat het aantal mediasites steeds meer toeneemt, kan je verschillende accounts toevoegen in een werkbalk, zodat je niet elke keer bezig bent met het invullen van gebruikersnamen en wachtwoorden.

[download_file]
Door het vernieuwde uiterlijk ziet Flock er een stuk gelikter uit dan andere browsers en omdat hij gebouwd is op de Mozilla Firefox-technologie, zijn de handige tabbladen een vaste aanwinst. Alle programma’s die zich niet vast op de persoonlijke MyWorld-startpagina bevinden, zijn te openen in handige zijbalken en tabs. Vooral de rss-lezer met zijn verschillende weergavetypen en overzichtelijke interface is een aanrader. In de bètaversie is hij ook een stuk sneller geworden – oudere varianten hadden vaak te kampen met een snelheidsprobleem.

Interessant is de ingebouwde zoekfunctie, die automatisch alle bezochte webpagina’s indexeert. Een andere optie stelt surfers in staat hun favorieten te ‘taggen’ met eigen tekstlabels en zo favorietenlijsten te organiseren.

Als je al een oudere versie van Flock gebruikt, raden de makers aan om eerst een back-up van je instellingen te maken voordat je de nieuwe versie uitprobeert. Als je geïnteresseerd bent in een browser die er fijn uitziet en sinds kort ook een stuk sneller is geworden, zet hem dan eens af tegen de gevestigde orde. Normaal is Flock ook op Mac en Linux verkrijgbaar, maar deze bèta is voorlopig alleen voor Windows te krijgen. Helaas zijn de makers opnieuw het Nederlandse contingent vergeten.
Windows 98/Me/2000/XP/Server 2003/Vista

External links

Flock 0.8.99.1 bèta