Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Heb jij soms ook last van plaatsgebrek op je harde schrijf doordat een medegebruiker er te veel games op plaatst? Dit kan je gemakkelijk oplossen door het schijfgebruik van die gebruiker te beperken.

Ga naar DEZE COMPUTER, klik met de rechtermuisknop op een harde schijf (bijvoorbeeld op C) en ga naar EIGENSCHAPPEN. Hier klik je op het tabblad QUOTUM. Vink het vakje voor QUOTUMBEHEER INSCHAKELEN aan.
Nu zie je de opties daaronder aanspringen. Vink ook het vakje aan voor SCHIJFRUIMTE WEIGEREN AAN GEBRUIKERS BOVEN QUOTUMLIMIET. Klik op MAXIMUMSCHIJFRUIMTE, waar je het maximale gebruik kan instellen.

Als je schijfquotuminstellingen inschakelt op het volume waarop Windows en programma’s ge├»nstalleerd zijn, kan je het installeren van Windows-onderdelen en programma’s beperken tot leden van de lokale groep administrators.

Omdat voor deze groep geen quotumlimieten gelden, verhinder je zo dat de quotumlimieten van gewone gebruikers worden overschreden door de schijfruimte die nodig is voor het installeren van onderdelen en programma’s. Dus jij kan als beheerder zoveel schijfruimte gebruiken als je wil, maar de gewone gebruikers niet.