Schermafbeeldingen zeggen meer dan duizend woorden. Er zijn ruim voldoende programma’s die deze handige bureaubladfoto’s maken, maar het handige Shup zet ze, bewerkt en al, meteen online.

Wanneer een kennis problemen heeft met een installatieprocedure en je hem te hulp moet schieten, kan een screenshot uiterst effectief zijn bij de uitleg. Dankzij Shup kan je snel een afbeelding maken van je bureaublad of het actieve venster, waarna je het geheel online zet, voorzien van commentaar.

[download_file]
Het programma draait mee in je systeemvak en heeft direct toegang tot grote beelduploaddiensten als ImageShack en Photobucket. Met een instelbare sneltoetscombinatie leg je het gewenste beeld vast. Shup opent vervolgens een bewerkingsmodus, waarin je kan kliederen om de bedoeling te verduidelijken. Wanneer je de schermafbeelding geüpload hebt, blijft de url achter in het klembord van Shup. Je kan de bestandsnaam naar wens aanpassen en tags toevoegen om elke afzonderlijke schermafbeelding snel terug te vinden.

Dit handige programma komt niet alleen van pas voor de thuisgebruiker, maar ook amateurwebbouwers kunnen snel series screenshots toevoegen aan hun site. Shup is een handige tussenpersoon voor enkele tijdrovende acties en verdient een prominent plekje in je systeemvak. Maker Daniel Green heeft zijn maaksel nog niet kunnen testen op Windows 95/98, maar hij weet zeker dat Shup op de nieuwste versies werkt. Tijd voor een Nederlandse versie is er nog niet geweest, maar dat is ook niet verwonderlijk omdat dit programma pas twee weken oud is.
Windows 2000/XP/Vista

External links

Shup 0.13