In Windows kan je zowat alles op je bureaublad verslepen, behalve de taakbalk onderaan – die zit muurvast. Met Taskbar Shuffle zet je geopende programma’s neer in de volgorde die je het liefste hebt.

Telkens wanneer je een programma opent, plaatst Windows van links naar rechts een nieuw tabblad op de taakbalk. Daarna staat alles letterlijk vast. Taskbar Shuffle maakt die stijfheid ongedaan, zodat je de taakbalkvelden kan verslepen en laten vallen op de plaats die je wil.

[download_file]
Dit trucje werkt ook met de pictogrammen in het systeemvak. Bij vrijwel elke installatie lijkt er wel een nieuw symbool in dit mini-overzicht te verschijnen, dus is het nog prettiger om een goede indeling te kunnen maken. Omdat het systeemvak niet alle pictogrammen weergeeft, kan je alles zo schikken dat alleen de meest gebruikte programma’s in je blikveld verschijnen. Als je de Ctrl-toets ingedrukt houdt, kan je naar hartenlust slepen.

Het is een mysterie waarom Microsoft deze simpele functie niet zelf heeft ingebouwd in zijn besturingssystemen. Als zij het niet doen, zorgt Taskbar Shuffle er maar voor.

Windows 95/98/2000/NT/XP/Vista

External links

Taskbar Shuffle 2.2