Ik spaar momenteel voor een digitale spiegelreflexcamera, maar ik kan niet kiezen tussen de Canon EOS 400d en de Nikon D40x. Kunnen jullie de specifieke voor- en nadelen van deze twee camera's opsommen?

Ik spaar momenteel voor een digitale spiegelreflexcamera, maar ik kan niet kiezen tussen de Canon EOS 400d en de Nikon D40x. Kunnen jullie de specifieke voor- en nadelen van deze twee camera’s opsommen?

Tom Vanderheyden

Je hebt geluk, want Clickx heeft beide camera’s al eens getest. Ze zijn zeker aan elkaar gewaagd, en kosten ook ongeveer evenveel als je ze koopt met de standaard kitlens (18-55 mm).

De Nikon heeft als (klein) nadeel dat hij alleen met de nieuwste generatie lenzen van Nikon werkt (herkenbaar aan de letters AF-S en AF-I), maar dat is eigenlijk alleen relevant wanneer je al lenzen hebt.

Misschien nog een tip: de voorganger van de D40x, de D40, is nu nog te krijgen voor een fel gereduceerde prijs. De D40 heeft wel een lagere resolutie dan de D40x (6 in plaats van 10 miljoen pixels) maar die is nog altijd genoeg voor afdrukken tot op A4-formaat.