Wil je je bureaubladpictogrammen op een originele, plaatsbesparende manier weergeven? Maak dan een nieuwe map op je bureaublad. Dit doe je door met je rechtermuisknop ergens op je bureaublad te klikken en in het snelmenu NIEUW, MAP te selecteren.

Geef de map een naam, ‘Snelkoppelingen’ bijvoorbeeld, en sleep al je bureaubladpictogrammen er naartoe, zodat ze in je map terechtkomen. Sleep de map vervolgens zo ver mogelijk naar een kant van je bureaublad, bijvoorbeeld naar rechts. Wanneer de muisaanwijzer de map loslaat, zal die veranderen in een toolbar.

Hierin zitten je icoontjes. Om de tekst bij de pictogrammen en de titel van je map niet meer weer te geven, klik je met de rechtermuisknop in de toolbar. Let wel op dat je niet op een pictogram klikt! Vink de opties TEKST WEERGEVEN en TITEL WEERGEVEN af.

Je kan ook nog andere opties aanvinken: ALTIJD OP VOORGROND WEERGEVEN en AUTOMATISCH VERBERGEN. Deze opties zijn handig, want dan kan je je toolbar ook raadplegen wanneer je je niet op het bureaublad bevindt. Om de toolbar te verwijderen, klik je weer met je rechtermuisknop in de toolbar (niet op een pictogram), waarna je in het keuzemenu WERKBALKEN de naam van je map afvinkt. Om de balk nog wat meer vorm te geven, kan je de snelkoppelingen ook nog van een ander pictogram voorzien.