Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Je cd’s zet je makkelijk op een een bepaalde volgorde in de kast, maar mp3’s laten zich niet zo makkelijk categoriseren. Met TagScanner kan je ze snel en grondig rangschikken.

Als je duizenden muziekbestanden op je harde schijf hebt staan, is de kans groot dat er hier en daar wat informatie ontbreekt over de herkomst. Soms ontbreekt de naam van het album, soms het jaar van opname enzovoort. Met TagScanner kan je die informatie vrijwel altijd achterhalen, hoe verminkt het bestand ook is.

[download_file]
Mp3-bestanden beschikken naast de gebruikelijke bestandsnaam over verborgen ID-tags. Dit Russische programma is in staat om die verborgen informatie naar boven te halen, zodat je een album in één klap kan hernoemen. Je kan volledig instellen op welke manier je muziek wordt hernoemd, zodat je hele collectie uiteindelijk hetzelfde uiterlijk krijgt. Als je wel een correcte bestandsnaam hebt, maar geen ID-tags, kan je ook de omgekeerde route bewandelen.

TagScanner ondersteunt ook .ape- en . flac-bestanden. Zelfs de lastige mp4-files van iTunes zijn geen enkel probleem. Als je op geen enkele manier kan achterhalen welk vlees je in de kuip hebt, kan je de online freedb-database gebruiken om uit te vinden hoe een nummer heet.

TagScanner beschikt over vier handige tabbladen, die elk op hun eigen manier een gedeelte van de muziekinformatie bewerken. Zo helpt de List Maker je bijvoorbeeld om een album in de juiste volgorde af te spelen. Het programma is in het Nederlands verkrijgbaar en elke mogelijke knop of menufunctie wordt kort beschreven onder aan het taakvenster, zodat je altijd precies weet waar je mee bezig bent.

TagScanner biedt ook een persoonlijke noot waarmee je commentaar, songteksten en plaatjes kan toevoegen. Omdat je met een paar klikken niet alleen bestanden maar ook directory’s kan toevoegen, is honderd nummers je persoonlijke oordeel meegeven slechts secondenwerk.

Het Russische TagScanner is een van de meest geraffineerde oplossingen voor een probleem waar de meeste muziekliefhebbers uiteindelijk mee te maken krijgen: zoeken. Het is een stuk makkelijker om het juiste bestand te vinden als je over alle informatie beschikt.

External links

TagScanner 5.0