Een codec is nodig om audio- en videobestanden te kunnen afspelen. De wildgroei aan formaten maakt het er niet makkelijker op om de juiste codec op het spoor te komen. In dit programma zijn gelukkig alle gangbare codecs verzameld. K-Lite Codec Pack neemt je veel werk uit handen.

K-Lite bestaat in verschillende uitvoeringen: Standard (een lichte versie), Full (de versie die wij hier aanbieden) en een uitgebreide Mega Pack van 30 MB. De Full-uitvoering bevat alle gangbare codecs, zonder overbodige mediaspelers; de Mega-variant biedt ook Real en QuickTime Alternative aan. Dit pakket wordt bijzonder vaak geüpdatet en is een vaste aanwinst in onze downloadarchieven.

[download_file]
K-Lite vraagt eerst of je de aanwezige videocodecs wil verwijderen. Dat is niet noodzakelijk, maar als je conflicten met oudere codec-versies wilt voorkomen, is deze actie aan te raden.

K-Lite Codec Full bevat vrijwel alles wat je nodig hebt om video en audio af te spelen. Naast Media Player Classic bevat het pakket alle DivX-codecs tot 6.4.0.51, DivX, XviD 1.1.2, On2 VP6 en VP7, Intel Indeo, AC3, AAC, Monkey’s Audio, FLAC, Ogg Vorbis en nog veel meer. Overigens kan je ervoor kiezen om alleen de door jou gewenste codecs en programma’s te installeren.

De nieuwste versie van het K-Lite Code Pack zorgt voor nog beter ffdshow-ondersteuning, en ook de tool om je codecs naar wens aan te passen heeft een facelift gehad. Veel kijkplezier.

Windows 95/98/2000/XP

External links

K-Lite Codec Pack Full 3.1.5