Met Google Earth kan je op een interactieve manier de wereld in alle glorie ontdekken, maar tot voor kort moest je er de geluiden zelf bij bedenken. Maar nu is Wild Sanctuary op de proppen gekomen met een geluidstoevoeging voor natuurgeluiden.

Eens je de ‘layer’ van de website van Wild Sanctuary hebt geplukt, komen er een reeks locatielinks bij in Google Earth. In totaal zijn er zo’n dertig geluiden. Als je die aanklikt, kan je een link openen zodat het bijpassende geluid van een locatie meteen door de boxen schalt.

Je hebt de kans om regengeluiden in het oerwoud te beluisteren, maar ook huilende wolven, exotische vogels, allerhande apensoorten en veel meer. Op de website is ook een link voorzien naar een versie van Google Maps met audio.

Surf naar www.wildsanctuary.com. Om meteen in de stemming te komen, hoor je al wat tijger- en oerwoudgeluiden. Klik bovenaan op DOWNLOAD THE NEW GOOGLE EARTH KML LAYER. Nu kan je kiezen tussen GOOGLE EARTH en GOOGLE MAPS. Om in alle glorie te genieten van de meerwaarde kies je best voor GOOGLE EARTH, maar natuurlijk kan je ook GOOGLE MAPS aanklikken. Je komt dan meteen bij Maps uit.

Heb je GOOGLE EARTH aangeklikt dan verschijnt een downloadvenster. Het gemakkelijkste is meteen ‘Openen met Google Earth’ te selecteren. Klik op OK en Google Earth start op. Bij het venstertje ‘plaatsen’ dat links staat, zie je nu een lijstje met nieuwe locaties. Dubbelklik op een continent en herhaal het klikken nogmaals op een locatie naar keuze.

Je krijgt nu een kader met CLICK TO PLAY en ondertussen zoomt de software in op de plaats die je hebt aangeklikt. De geluiden worden in je browser geopend. Heb je genoeg van natuurgeluid gehoord, dan sluit je gewoon je browser.
De opnames zijn van goede kwaliteit en ideaal om even het idee te hebben van in een exotische omgeving te vertoeven.