Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Klanten van INDI die ingetekend hebben op een HD-recorder moeten nog langer geduld hebben. INDI heeft de komst van de recorder opnieuw uitgesteld. Het digitale televisieplatform van Interkabel schuift nu maandag 18 juni als nieuwe datum naar voren.

INDI startte op 20 april met de voorinschrijving voor HD-recorders, waarmee digitale-televisieabonnees zenders in hoge definitie beeldkwaliteit kunnen bekijken én opnemen op een harde schijf. Toen werd gemeld dat de HD-recorders eind mei hun opwachting zouden maken, later werd dit 4 juni.

“Een eerste lading voor intern gebruik is geleverd, maar het is wachten op een tweede levering bestemd voor klanten”, verklaart INDI-woordvoerder Eddy Beyltjens het nieuwe uitstel. “Door de leveringsproblemen wordt maandag 18 juni de nieuwe officiële lanceerdatum.”

De recorders worden door het Zwitserse bedrijf ADB gefabriceerd in het Verre Oosten. De originele specificaties blijven ongewijzigd, met uitzondering van een nieuwe chip.

De plannen van INDI om interactieve televisiediensten te testen zijn momenteel in de ijskast gezet. Op vraag van Telenet legde een Brusselse rechter onlangs INDI het verbod op om interactieve diensten te testen, aan te bieden, leveren of promoten.

Het verbod komt er in afwachting van een definitieve uitspraak in de juridische oorlog tussen de twee kabelaanbieders. Beide partijen liggen al enige tijd in de clinch over het aanbieden van interactieve televisie en internetdiensten. Door het verbod is het onwaarschijnlijk dat INDI begin juli kan starten met interactieve televisiediensten.

External links

INDI