Apple heeft aangekondigd dat ze YouTube-filmpjes zullen aanbieden op Apple TV, het Apple-toestel waarmee je multimedia kan bekijken op je tv. Vanaf half juni biedt een software-update je toegang tot YouTube. Komende herfst is het volledige aanbod beschikbaar.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Apple heeft aangekondigd dat ze YouTube-filmpjes zullen aanbieden op Apple TV, het Apple-toestel waarmee je multimedia kan bekijken op je tv. Vanaf half juni biedt een software-update je toegang tot YouTube. Komende herfst is het volledige aanbod beschikbaar.

Apple TV is een toestel dat een draadloze verbinding maakt met iTunes, zodat je alle multimedia kan afspelen op je tv. Het beschikt over een harde schijf van 40 GB, die gesynchroniseerd wordt met iTunes. Vanaf juni komt er trouwens ook een versie van 160 GB op de markt. Met een afstandsbediening kan je dan vanuit je luie zetel gedownloade films, tv-programma’s, muziek, foto’s en podcasts doorbladeren.

Het toestel kan aangesloten worden op een groot aantal breedbeeld-tv’s en home-entertainmentsystemen. Het is standaard voorzien van de nodige aansluitingen, zoals HDMI en component video. Met de draadloze ontvanger kan je tot vijf computers aansluiten om multimedia te streamen.

Een vereiste voor Apple TV is wel dat je een enhanced-definition of high-definition breedbeeld-tv hebt. De versie met 40 GB aan boord gaat voor 299 euro over de toonbank; voor 160 GB betaal je 399 euro.

External links

Apple