Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Het gros van de internetters gebruikt Internet Explorer. De overblijvers gebruiken voor het grootste gedeelte Mozilla Firefox. Maxthon gaat handig in het midden zitten en leent de beste eigenschappen van beide browsers.

De vernieuwde b├Ętaversie van Maxthon is gebouwd op dezelfde infrastructuur als Internet Explorer en heeft dus nooit problemen met webpagina’s die puur gemaakt zijn voor de Microsoft-browser. Maar er is ook goed gekeken naar de handige extra’s die Mozilla zijn gebruikers aanbiedt. In de klassieke versie zat al een ingebouwde RSS-lezer, pop-upblocker en een uitgebreide zoekmodule. In de 2.0-versie heeft Maxthon een aantal standaardopties toegevoegd waar zelfs de twee gevestigde waarden jaloers op kunnen zijn.

[download_file]
Met hulp van handige muisbewegingen (bekend van Opera) kan je razendsnel vensters sluiten of tabs toevoegen. Er is een ingebouwde mogelijkheid om schermafbeeldingen vast te leggen. Als je per ongeluk een tabblad sluit, kan je het in de meeste gevallen weer terughalen. Het instellingenmenu is uitgebreid en overzichtelijk, zodat je de browser compleet naar eigen wens kan inrichten. Je kan zelfs een persoonlijke account aanmaken, waar je al je favoriete instellingen veilig bewaart.

Met zijn nieuwe uiterlijk en handige nieuwe mogelijkheden doet Maxthon een frisse wind waaien door de browserwereld. Het is niet erg waarschijnlijk dat Maxthon veel gebruikers zal afsnoepen van IE of Firefox, maar het biedt in ieder geval een waardig alternatief dat verder gaat dan na-apen.
WIndows 98/ME2000/XP/Server2003

External links

Maxthon 2.0